Başvuru

  1. Aşağıdaki online başvuru formunu kullanarak başvurunuzu yapın veya yazıcı dostu MESLS  başvuru formunu (.pdf) indirmek için buraya tıklayınız.
  2. $100 başvuru ücretini ödeyin
  3. Pasaport ve mali teminat kopyalarını (ABD’de yaşamak ve eğitim için yeterli paraya sahip olduğunun kanıtıdır) gönderin. * Eğer birisi sizi mali olarak destekleyecekse, bu kişinin sponsorluk mektubu yazması gerekmektedir.
  4. Kabul edildiğinizde, I-20 belgenizi düzenleyeceğiz. (Eğer I-20’nin bulunduğunuz yere gönderilmesini isterseniz $ 70 Acele Posta ücreti vardır. Aksi takdirde, bir arkadaş veya aile üyesi MESLS’ye gelip I-20 belgesini sizin adınıza alabilir ve size postalayabilir.)
  5. F1 Vizesine başvurmak için aşağıdaki belgeler ile birlikte ülkenizdeki ABD Büyükelçilikleri veya Konsolosluklarına gitmeniz gerekir:
  1. Pasaport (vize başvuru tarihinden sonra en az altı ay geçerli olmalıdır.)
  2. Fotoğraf (Fotoğraflar en fazla altı aylık olmalıdır.) Fotoğraf boyutlarını ülkenizdeki Amerikan Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları’ndan kontrol edin.
  3. MESLS’nin düzenlediği I-20 belgesi
  4. Finansal teminat (ABD’de yaşamak ve eğitim için yeterli paraya sahip olduğunuzu gösteren kanıt). Sabit mevduat hesapları, cari hesaplar, ve/veya tasarruf hesapları sunulabilir.
  5. ABD’deki eğitiminizin ardından ülkenize geri dönmeyi planladığınızı gösteren kanıt. Ülkenizde bir işiniz olması, ya da ülkenizde okula gidecek olmanız, ya da ülkenizde aileniz olması (eşiniz veya çocuklarınız), veya  ülkenizde mülk veya iş sahibi olduğunuza dair kanıtlar olabilir.
  6. Ciddi bir öğrenci olduğunuzu gösteren kanıt. Mümkünse, orijinal lise veya üniversite transkriptlerinizi getirin ya da yeni işinizi belgelendirin.
  7. Çalışma planı. ABD’de çalışmanız için planlarınızı açıklayan bir mektup yazmanız gerekmektedir. Neden İngilizce öğrenmek istediğinizi ve İngilizce öğrendikten sonra ne yapmayı planladığınızı açıklayınız.

ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Application

  • Please complete the following application, being as accurate as possible. Please type all text in English. If you do not type in English, the form will not work.
  • Please indicate your present knowledge of English.
  • If you have taken the Test of English as a Foreign Language (TOEFL) or the Michigan Test of English Language Proficiency (MTELP), indicate your score:
  • If you require an I-20 form for a non-immigrant student visa, please provide the following information. Note: YOUR I-20 FORM CANNOT BE ISSUED UNTIL WE RECEIVE FINANCIAL DOCUMENTATION AND A $100 ONE-TIME APPLICATION FEE.
  • Dependent spouse and children of the student who are seeking entry to the U.S.
  • Next 1 / 2

Verification

  • 2 / 2